Tegenwoordig vergen zaken als social media te veel tijd van onze jonge ouders. Facebook, whatsapp, Twitter en andere media zijn dingen waar men veel tijd aan besteedt. Baby’s hebben ook hun tijd nodig. Gelukkig niet eenmaal 24 uur, maar wel op bepaalde tijden en met een bepaald ritme. Krijgen baby’s niet genoeg de aandacht dan kunnen er hechtingsproblemen of vermijdingsproblemen ontstaan. De ouders van de baby en de baby zelf hebben geen klik met elkaar of heel weinig. Ze voelen elkaar niet aan. De baby voelt zich niet begrepen, voelt zich niet welkom en gaat zich isoleren. Ouders worden onrustig, begrijpen de baby niet en raken in paniek. De baby spiegelt deze onrust op zich zelf en wordt steeds onrustiger en voor je het weet zijn de baby en ouders in een vicieuze cirkel beland. Ze kunnen er zelf niet uit komen. De baby kan om allerlei redenen gaan huilen en wordt bijvoorbeeld een huilbaby.

Wat is de Shantala babymassage?

De Shantala babymassage techniek is een oud gebruik uit India en is gebaseerd op een warme, constante aanraking van een baby die ritmisch wordt uitgevoerd. De massagetechniek beslaat het volledige lijfje van een baby. Belangrijk bij de Shantala babymassage is dat de techniek met volle aandacht worden uitgevoerd. Babymassage is een gerichte aanraking van een baby, dus iets anders dan aaien of strelen (een te zachte aanraking kan een baby juist onrustig maken).

De Shantala babymassage techniek helpt o.a. om baby’s te ontspannen. De baby en ouders kunnen met elkaar bezig zijn op een heel ontspannen manier en genieten dan ook van elkaar. Tevens kan de Shantala babymassage techniek helpen om een bepaald ritme aan te houden. Zo kan de Shantala babymassage techniek een handje mee helpen door bijvoorbeeld een bed ritme af te sluiten met een ontspannen voetmassage. Shantala babymassage is plezier voor twee! Elke baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. De baby wordt in de baarmoeder voortdurend geprikkeld en aangeraakt door iedere beweging van de moeder. De huid, die zich van alle zintuigen het eerst ontwikkelt, wordt dus het meest geprikkeld. Bij babymassage zetten we dit proces voort. Vooral de eerste maanden zijn erg geschikt om de babymassage te doen. Je baby kan nog niet wegkruipen en vindt het heerlijk om aangeraakt en gekoesterd te worden.

De Shantala babymassage techniek is geschikt voor alle moeders en vaders, die op een ontspannen manier hun baby willen leren kennen en zelf ook een beetje willen ontspannen. De geboorte van je baby brengt naast andere veranderingen ook emotionele veranderingen met zich mee. De Shantala babymassage techniek helpt je om deze veranderingen samen met de baby te verwerken door elkaar te leren kennen, zodat de ouders en baby beter op elkaar afgestemd worden.

Wanneer babymassage

 • Als u uw baby wilt leren masseren
 • Als u uw baby beter wil leren kennen
 • Als u het slaapgedrag van uw baby wilt verbeteren
 • Als er hechtingsproblemen zijn
 • Als uw baby onrustig is
 • Als uw baby darmkrampjes heeft
 • Als u een betere band met uw baby wilt opbouwen
 • Als u denkt een huilbaby te hebben
 • Als u een gespannen baby denkt te hebben
 • Als ouders (en baby) emotionele veranderingen willen verwerken
 • Als ouders en baby geen of weinig klik met elkaar hebben
 • Als uw baby zich niet begrepen voelt
 • Als uw baby zich gaat isoleren
 • Als er vermijdingsproblemen zijn

Staat uw klacht er niet bij dan kunt u altijd contact met mij opnemen en bespreken of ik u kan helpen.

Uit de media

Babymassage een betere manier om een band te krijgen met je baby.
Bron: Metro, 8-9-2014